+46 (0)8 765 32 64 info@lidingoglasmasteri.se

VÅRA TJÄNSTER

Takkupoler

Takkupoler finns isolerade och oisolerade, ger fint ljusinsläpp.

Råglas

Ornamentglas, eller råglas, har en oregelbunden yta vilket förhindrar insyn. Råglas finns i ett flertal olika utföranden och färger. Den här typen av glas har under lång tid varit vanlig i ytterdörrar och badrumsfönster.

Aluminium och stålpartier för inomhus- och utomhusbruk

Montage av invändiga glaspartier för hemmamiljö, kontor och offentliga platser. Skjutbara eller fasta. Från lätta väggelement med automatisk ljudtätning upp till 55 dB, till helautomatiska mobila glasväggar utan ljudisolering. Helglas- eller med aluminiumprofil. Låsbara med låsbleck i golv. Beslag med behaglig stop- och dragfunktion.

Profilerna finns i olika utföranden, till exempel lackerad, anodiserad och borstad rostfri.

Montage av aluminium och stålpartier för utomhusbruk i olika utföranden. Vi arbetar med Sapa och Vicona.

Film

För montering på fönster, dörrar och duschar, garderober. Dekorfilm, eller frostfolie, finns att få i en mängd olika färdiga utföranden. Egna logotyper och fotografier tillhandahålles av kunderna på fil.

Badrumsinredningar

Måttbeställs. I duschar och till bastur/ångbastu finns möjligheten att få floatglas, optiwhiteglas eller tonade glas. Härdade. En duschvägg kan syraetsas helt eller delvis, för avskildhet. Fästen och gångjärn är i blank krom likaså u-profiler. Det finns dock många beslag i olika utföranden att välja mellan.

Antikt glas

Restover är ett vanligt glas i denna kategori. Det är ett nytillverkat glas med vågig ytstruktur. Kulturglas är vågigt samt har vissa mindre blåsor. Maskindraget har en yta som ser valsad ut, stående vågor.

Båtrutor

Båtrutor tillverkas efter mallar som kunden vanligen tillhandahåller. Vanliga material är härdat glas eller plast, till exempel plexi och lexan.

Beslag och klämfästen

Beslag och fästen för alla typer av montage och med olika ytbehandlingar. Beslag till skjutdörrar och duschar, klämfästen till trappglas. Även tillbehör som olika typer av handtag och lås.

Brandglas

I alla brandklasser och för alla typer av miljöer. För stål- och aluminiumkonstruktioner. Brandglas ska i många fall fylla även andra krav som till exempel personsäkerhet, ljudreduktion eller energiklassning.

Energiglas

Energisparglas, eller lågemissionsglas, är silverbelagt glas vilka reflekterar långvågig rumsvärme tillbaka in i rummet, men släpper in kortvågig solvärme/-energi utifrån.

I isolerglaskassetter byggs nästan alltid in glas med någon typ av energispareffekt för optimal minskning av värmeförluster och förhindrande av kallras.

I isolerglas är energisparglasen mjukbelagda och ger bättre U-värde än hårdbelagda glas som vanligen används för att förbättra U-värde i enkelglas.

Köksglas/stänkskydd

Måttbeställs. Vanligen lackade eller screentryckta, monteras ovan diskbänk eller tvättställ. Det finns flera olika glas att tillgå. Oftast rekommenderar vi härdat.

Ljudreducerande glas/bullerglas

Ljudreducerande lamellglas kan komplettera befintligt glas i de flesta fönsterbågar. Helt nya isolerglas kan konstrueras för ljuddämpande verkan med gas och en asymmetrisk uppbyggnad.

Optiwhite glas

Framställs utan järnoxid och saknar helt grön ton. Används ofta i inredningar.

Plast

Lexan och Plexi är lättbearbetade material, transparent och med lägre vikt än glas.

Privalite

Privata glas. Med hjälp av en strömbrytare regleras graden av transparens. Särskilt användbart i skiljeväggar, dörrar och säkerhetsrum.

Privalite har låg energiförbrukning och sköts som vanligt glas.

Reflexfria glas

Med en beläggning av interferensskikt på båda sidor av glasytan minskar reflexionen. Reflexfria glas kan reducera UV- strålning och används till exempel vid konstinramningar.

Reparationsglas

Reparationsglasning utförs med servicebilar eller kunden kommer in till verkstaden. Fönster som lämnas in på verkstaden repareras samma dag.

Säkerhetsglas

Härdat glas är upp till sex gånger starkare än vanligt glas i motsvarande tjocklek. Härdat glas är en typ av säkerhetsglas och uppfyller kraven för personsäkerhet. Det har också vissa termiska egenskaper och kan monteras i kaminluckor eller bastur.

Lamellglas är en typ av säkerhetsglas som håller ihop även vid bräckage, och används därför ofta i miljöer med fallrisk såsom altaner, balkonger och i golv, men även i offentliga miljöer. Lamellglas kan härdas för extra tålighet. Andra användningsområden är skydd mot beskjutning och inbrott.

Skärmtak

Entrétak och -skydd med beslag i rostfritt stål finns i olika utföranden efter kundens önskemål.

Solskyddsglas

Finns i olika utföranden, tonat eller icke tonat. Minskar värme- och solgenomstrålningen.

Speglar

Säkerhetsspeglar, spionspeglar, restoverspeglar. Speglar med facettslipning, hål och urtag. Allt enligt önskemål.

Limmas i kakel eller monteras med list eller klammer eller svävande på vägg.

Syraetsat glas

Syraetsade glas är mjölkiga används oftast som insynsskydd eller i duschar.

Tavelinramningar

Inramningar av grafik, tryck, oljor, litografier, tyg och broderier, reparationer av tavelramar och ommonteringar. Byte av passepartouter. Uppspännnig på kilramar.

Uppklistring på syrafri foamboard för exempelvis affischer. Bilden skyddas med en fixering.

Alla tavellister är tillverkade i FSC, PEFC certifierade sågverk, endast miljöriktiga träslag förekommer.

Trappor/Golv

Glas i golv eller trappor dimensioneras för bärighet samt kräver viss tjocklek.

Varma glas

Funktionen är inbyggd i glaset. Varma glas regleras via termostat och blir varma när utomhustemperaturen är låg. Eluppvärmda glas är särskilt användbart i stora glaspartier där element i anslutning saknas. Låg driftkostnad. Förhindrar kallras.

Vitrinskåp/montrar

Montrar och vitriner i alla utföranden. Till butiker, utställningar och i hemmet. Vanligtvis används härdat glas. UV-limmas eller monteras med beslag.